top of page
עליה לתורה נתן בן דבורה ואלן פרשקר
ו' חשון תשפ"א 23/10/20
לפני כחודשיים פנה אלינו חברינו וידידנו שבתאי דסגס הי"ו בבקשה לערוך את הבר מצוה של נכדו נתן הי"ו בבית הכנסת. היה זה בתקופה בה נמנו אלפי מאומתי קורונה מדי יום וחוסר הודאות היה רב. "נשמח מאוד לערוך שמחה זו אצלינו" הייתה התשובה, "לכבוד הוא לנו". אלא שברקע תשובה זו היו שני זכרונות. מחד, זיכרון אחד מחגיגת העליה לתורה של אחיו, בן הי"ו ומאידך מחגיגת הבר מצוה של בן דודו של נתן, אלי דסגס הי"ו שלא נערכה עקב האיסור המוחלט על התכנסויות ומגבלות שהוטלו בשעתו על הציבור וכחלופה צנועה מאוד הניח אלי תפילין ביום רביעי בבוקר דווקא ומבלי שבני משפחתו השתתפו ובאירוע זה.
תשובתינו לשבתאי הייתה אם כן, נחכה ונראה לקראת שבת העליה לתורה כשסימן השאלה הגדול עומד ומרחף מעל ראשנו עם תקוה גדולה לשינוי בהנחיות באופן שיתאפשר לנו לשמוח ולשמח נתן, חתן הבר-מצוה.
מועד העליה לתורה התקרב ובא, יום שבת ו' חשון תשפ"א 24/10/2020 ופורסמה הקלה בהנחיות לציבור. מותרת התקהלות והתכנסות לתפילות במרחב הפתוח ובקפסולות בנות 20 מתפללים/ות כ"א.
אז צץ הרעיון, לערוך את העליה לתורה ברחבה המדרכה ממול לדלתות בית הכנסת הגדול בקפסולות בהתאם להנחיות. מרחב המדרכה חולק לשלושה אזורים, 2 אזורי תפילה לגברים ואזור תפילה לנשים. דפנות סוכת בית הכנסת נעטפו בחלקן בפוליטילן והסוכה הוקצתה למתפללים גברים. האזור המערבי הוקצה לבנות המשפחה והאזור הצפוני לגברים. הכל בכדי לאפשר עריכת השמחה ובכדי לעמוד בדרישות משרד הבריאות.
אכן, רעיון נפלא.
היערכות בית הכנסת הייתה זריזה ומהירה. ההחלטה לערוך את השמחה במתכונת זו התקבלה כשבוע לפני כן. בו במקום פורסמו הודעות בדבר העליה לתורה, ברשתות החברתיות ובבית הכנסת. כמו כן, התארגן ועד בית הכנסת להענקת השי לחתן השמחה, והחשוב ביותר, עריכת תיאום מול פרנסי בית הכנסת הגדול על מתכונת ונוסח התפילה. המתכונת נקבעה והוסכם שהתפילה תהיה לפי נוסח ספרד ושחתן השמחה נתן, יקרא את כל הפרשה. מודעה בנוסח זה פורסמה במקביל ברשתות בית הכנסת הגדול.
תפילת השבת התנהלה על הצד הטוב ביותר. ג'רמי, מורהו של נתן ערך את התפילה בטוב טעם ובניגון ונוסח המוכר לציבור המתפללים היטב וגם מתפללי ביה"כ הגדול התענגו על נוסח זה. מהיכל הקודש שלנו הוצא ספר התורה ונישא על ידי נתן ברוב עם הדרת מלך לרחבת התפילה, בשירה ושמחה רבה כשסוכריות מתעופפות מכל עבר לכיוון חתן הבר מצוה הנושא את הספר בעזרת אביו אלן הי"ו. ארגון העליה לתורה בוצע ע"י רחמים שמאי וחתן השמחה נתן, קרא היטב את כל הפרשה, בקול נעים ורך ובנוסח ספרדי ירושלמי ועל הצד הטוב ביותר. ממש לפני תפילת מוסף ערכנו כמיטב המסורת הפסקה קלה לנשיאת נאום הועד והענקת שי וכמובן לברך את נתן, ברכת הכהן.
נציג ועד בית הכנסת, ליאור לויט הי"ו נשא דברי ברכה נרגשים למשפחה בכלל ולחתן הבר מצוה בפרט. ההיכרות עם משפחות דסגס ופרשקר בת מספר שנים והדברים באים לידי ביטוי בדבריו.
שי מטעם בית הכנסת לחתן הבר-מצוה
לאחר הענקת השי, הוזמן מנשה שמעונוב הכהן לברך את נתן, כמטב המסורת בבית הכנסת, מסורת בת 8 עשורים
דברי ברכה ותודה של נתן וכן דברי תורה על פרשת השבוע, נח.
תרגום לעברית של דברי הברכה
הקידוש נערך במתכונת מצומצמת. בעצה אחת עם דבורה, אימו של נתן, הוכנו מבעוד מועד מנות אישיות עטופות, טעימות מאוד וארוזות בצורה יפה להפלא ואוחסנו בבית הכנסת עוד ביום שישי. התמונות מדברות בעד עצמן.
בבית, עם בני ובנות המשפחה
נתן, כמו שזכית לבר מצוה ולעליה לתורה בבית הכנסת, כן תזכה לחופה, למצוות ולמעשים טובים ותרווה נחת את הוריך ומשפחתך אכי"ר
bottom of page