אירועים ושמחות עד שנות השישים
הזמנה לבר מצוה של אליעזר פיס בבית הכנסת "של הסלוניקאים".
השנה, 1963
בזמנים ההם, תפילת שחרית של שבת
החלה בשעה 07:00
הזמנה לבר מצוה של רמי בר-אדון בבית הכנסת "רבי מאיר בעל הנס".
השנה, 1963
בר מצוה. יגאל בן רבקה ואפריים ברוך. 17.9.1964
ביום חמישי 18/8/21 התקבל מייל מיגאל ברוך, בנו של וותיק ביה"כ וממייסדיו אפריים ברוך ע"ה בו צירף תמונות מהנחת התפילין שלו בביה"כ. התאריך, 17/9/64, והתאריך העברי, יום חמישי יא' תשרי תשכ"ה, יום לאחר יום הכיפורים ערב פרשת האזינו. התמונות המונכרומטיות, מתארות רגעים שמחים של משפחת ברוך בביה"כ הקטן שהאבא אפריים ברוך היה ממייסדיו. לו כתלי בית הכנסת היו יכולים לספר את סיפורם. למשל, את סיפורו של הסבא ניסים ברוך ע"ה המכונה "אבו אפריים", הלו הוא אביו של אפריים ברוך. ניסים נמנה בשעתו על המתפללים הקבועים של המשכן בתחילת דרכו עד ליום פטירתו בשנת 1953. ,אבו אפריים התגורר עם רעייתו שרה (שרח)ברחוב יורדי הסירה לאחר שעברו להתגורר לת"א. רעייתו שרה הלכה לעולמה בשנת 1970. כאן המקום לציין שהוא הסבא רבה של בני משפחת אלוני שערכו שמחות בביה"כ ומשפחת אהרון יחזקאל ע"ה. תיעוד נדיר מפועלו של אבו אפריים בביה"כ נותר בצורת קבלה על תיקון חשמל ערב ימים נוראים בשנת 1945. ונחזור לשמחת הבר מצוה של יגאל ברוך. בתמונות, רגעים מהולכת ספר התורה, נשיקה ממייסד ביה"כ אהרון יחזקאל ע"ה, תמונות למזכרת עם בני המשפחה וברקע, דמויות שהיו ואינם (יצחק אטס ע"ה ועוד). אנו מודים ליגאל שעל התמונות המהוות בנוסף לזכרון שמחת המשפחה, נדבך נוסף בהסטוריה הצנועה של ביה"כ.
מסמך נדיר ביותר בן כ 80 שנים, ממש "פיסת היסטוריה".
ב 5 ספט' 1945 קיבל ניסים ברוך ע"ה (הסבא של יגאל ברוך) קבלה מבית הכנסת ע"ס 220 מיל "בעד תיקון חשמל". התאריך העברי של הקבלה הוא כז' אלול התש"ה. תאריך זה חל ביום רביעי, יומיים בלבד לפני ראש השנה שחל בכט' אלול באותה השנה. זו עדות, שניסים ברוך, אשר התפלל במקום מיום שעבר מירושלים לתל-אביב והמכונה במסמך זה "אבו אפרים" דאג לאחזקת בית הכנסת ולתפעולו השוטף והתקין במיוחד ערב ימים נוראים.
יהי זכרו כשמו, ברוך.
בר מצוה. ניסים (מיקו) יחזקאל. השנה, 1964
בתמונה, הנחת תפילין של ניסים (מיקו) יחזקאל נ"י.
מיקו הוא בנו של מייסד בית הכנסת אהרון יחזקאל ע"ה.
מלווה את מיקו הגבאי הראשון של ביה"כ ופועל הנמל הסלוניקאי, יצחק אטאס ז"ל.
קריאת התורה אמצע שנות השישים - הערכה.
קריאת התורה של חתן בר-מצוה ומורו אהרון יחזקאל ז"ל.
ראשון מימין, הגבאי הוותיק עמנואל אהרון ז"ל.
אמצע שנות השישים - הערכה.
אירועי עליה לתורה, סוף שנות ה 60.
בר מצוה. יוסי בורלא. 1969
1969. בר מצוה של יוסי בורלא. יוסי הי"ו הוא נכדו של מייסד בית הכנסת ליאון גביוס ז"ל. ביום כ' שבט תשע"ב 16/2/2012 הניח בנו של יוסי לראשונה תפילין בבית הכנסת. בנים הולכים בדרכי אבות.
צילום בבית הכנסת מאמצע שנות השישים (הערכה) עם תלמיד
הבר-מצוה אליהו סבק הי"ו.
ראשון משמאל הגבאי יצחק אטאס ז"ל, מימין אהרון יחזקאל ע"ה. מימין לחתן הבר מצוה עומד אביו, סימון סבק ע"ה.
אהרון יחזקאל עם תלמידיו בבית הכנסת.
הכנסת ספר תורה - 1969
תמונות נדירות מעזבונו של עזרא יחזקאל ע"ה.
בחודש ספטמבר 1969 הוכנס ספר תורה לבית הכנסת בתהלוכה בה השתתפו רבים. מהתמונות, עולים ניבטים אנשים ישרים שהיו ואינם, צוהלים ושמחים כחתנים בחופתם. התהלוכה נקלטה ברחוב כג' יורדי הסירה מס' 16-18-10.
נוסטלגיה במיטבה.
בתמונה זו נראים:
מיקו (ניסים) יחזקאל יבל"א משמאל לנושא ספר התורה.
יעקב טבוך ע"ה ראשון מימין מוחא כפיים ומנצח על התהלוכה , מנחם מני שלישי מימין חובש מגבעת אפורה ונושא עינו לכיוון ספר התורה.
בתמונה זו נראים:
מיקו (ניסים) יחזקאל יבל"א שלישי מימין בחזית.
יעקב טבוך עם הגב לתמונה מוחא כפיים ומנצח על התהלוכה, אברהם ארינוס מאחוריו, יוסף דניאל קיצוני משמאל, חיים ארוך שלישי משמאל, שמואל צ'ימינו משמאל לנושא ספר התורה וליאון פילו משמאלו של נושא הספר,מנחם מני שני מימין, מלכה אירינוס ראשונה מימין בשמלה שחורה כולם הלכו לעולמם, ע"ה.