top of page

זיכרון עולם 

יוסף חיים שמעונוף (הכהן) ע"ה
תרצ"ב - כ' תמוז תשע"ט

 

יוסף חיים הכהן נולד בשנת תרצ"ב (1932) בשכונת הבוכרים בירושלים. בעת הולדתו העניקו לו הוריו את שמו יוסף אולם בעקבות מחלה שפקדה אותו הוסיפו לו הוריו שם נוסף חיים. ילדותו עברה בשכונת הבוכרים של פעם, בה ספג את מסורת ישראל סבא ברוח יהדות ספרד, קנה ולמד יסודות הפיוטים בנוסח בבלי ירושלמי אותם הביא כעבור שנים לבית הכנסת שעל שפת ימה של תל-אביב אליה עקר עם משפחתו בתחילת שנות השמונים והתגורר עם משפחתו בשכונת הצפון הישן בסמוך לבית הכנסת אותו בנו וייסדו פועלי נמל תל אביב הסלוניקאים.

בשנת תשכ"ב (1962) נשא לאישה את ציפורה ולהן נולדו שלושה ילדים, אסנת ותאומים, אפרים ומנשה הי"ו.

במשך שנים רבות היה בין באי בית הכנסת הקבועים ובמרוצת השנים הפך לאחד מעמודי התווך של המשכן ושימש בקודש ככהן וכזה זכה לברך את חבריו מדי שבת ושבת, "יברכך ה' וישמרך...".

 

00.jpg
תמונה28.jpg
שכונת הבוכרים של פעם. מתוך ויקיפדיה.

יוסף חיים הכהן נהג לברך בברכת הכהנים את תלמידי הבר-מצוה בבית הכנסת וכן גם בשמחת תורה, הוא נהג לזרז את הילדים לעלות לתיבה ותחת טלית שנפרסה מעל ראשי הילדים נשא בקול רם ונישא את הברכה אליה ייחלו בעיקר הורי הילדים.
בניו, אפרים ומנשה מספרים שאהב מאוד את בית הכנסת ובכל פעם שחזר לאחר תפילת השבת לביתו היה חיוך נסוך על פניו, חיוך של הנאה צרופה וספוק רב.
יוסף חיים הכהן ע"ה זכה להקים משפחה רחבה (בע"ה), בת ושני בנים תאומים להם קרא אפרים ומנשה וכן נכדים ונכדות וכן נינים.
בשלהי חיו, כשמחלתו התגברה, הבין שהנה בא היום ועליו להשיב את נשמתו לבורא, נהג לומר לבנו מנשה שהוא שמח בחלקו ומודה לשוכן מעונה על מה שזכה בחייו.
יוסף חיים הכהן שמעונוף, הלך בדרך כל בשר ביום כ' תמוז תשע"ט באמצע שנתו ה 88.
 יהיה זכרו ברוך.

יוסף חיים הכהן בצעירותו, ביום נישואיו ועם יוצאי חלציו

תמונה1.jpg
תמונה27.jpg
תמונה18.jpg
תמונה3.jpg

באירועים שונים עם רעייתו ציפורה ועם בתו ובניו, אוסנת אפרים ומנשה.

תמונה22.jpg

תשל"ו.
בחגיגת הבר מצוה של בניו, אפרים ומנשה יבל"א

תמונה21.jpg
תמונה2.jpg
תמונה24.jpg

יוסף חיים הכהן עם נכדיו ונכדותיו שהסבו לו אושר רב

תמונה17.jpg

כאשר זכה בנו מנשה, קפטן מכבי תל-אביב בגביע המדינה בשנת 1988, רץ מיד עם הגביע והעניקו לאביו הקורן מאושר על הצלחת בנו.

עם בני ובנות משפחתו הגדולה הי"ו

תמונה9.jpg
תמונה13.jpg
בבית הכנסת
יוסף חיים הכהן במעמד הכנסת ספר תורה לבית הכנסת תשע"ג
ימים נוראים בבית הכנסת
מנהג הסליחות והתרת נדרים היה נהוג בבית הכנסת שנים רבות. קמנו באשמורת הבוקר לבוקר צונן ושמנו פעמינו לבית הכנסת. מבין ראשוני המתפללים היה יוסף חיים הכהן ע"ה שהיה משכים קום וכשקשה לו היה הדבר ביקש להשכימו באמצעות צלצול טלפון. 
כפי שתוכלו לראות מהסרטים המצורפים, יוסף חיים הכהן בלט מבין באי ביה"כ ובקולו הרם והנישא הוביל את הזמירות והפיוטים אותם זכר עוד מבית אבא בשכונת הבוכרים בירושלים.

במעמד התרת הנדרים היה משתתף פעיל ונמנה גם על בית הדין וגם על הציבור המבקש התרה.

תמונה17.jpg
"ממש כמו בשכונת הבוכרים, הקפדת להגיע באשמורת הבוקר להשתתף בסליחות ובראש השנה, היית מהבולטים מבין הבאים להתפלל וכך גם ביום הכיפורים. היית עומד במרכז התיבה ומסייע לחזן בתפילותיו וכאחד שעמד בסמוך מאוד אליך, אני עד למאמץ הרב שהשקעת וזאת על אף הקשיים המרובים כאמור שהיו לך ויהי הדבר לפלא בעיניי..."                                                מתוך דברי פרידה מחבריו לביה"כ שנישאו בדרכו האחרונה.
"בחג הסוכות, היית מהבולטים שנשא קולו בשירה לכבוד החג והיית מבין יושבי הסוכה במהלך כל ימי החג וכך גם בשאר חגי ומועדי ישראל..."                                      מתוך דברי פרידה מחבריו לביה"כ שנישאו בדרכו האחרונה.
תמונה9.jpg
ברכת כהנים
"בתפילות השבת, היה קולך נשמע למרחוק יחד עם החזן וזאת, על אף הקשיים הבריאותיים הגדולים מאוד שלך.  חדי האוזן מבין המתפללים, הבחינו בבקיאותך הרבה בפיוטים, בשירה ובזמירות וברמה האישית הערכתי מאוד את המאמץ וההשקעה הגופנית הגדולה מאוד שלך להשתתף באופן פעיל בתפילות...."                                                                                                                        מתוך דברי פרידה מחבריו לביה"כ שנישאו בדרכו האחרונה.
"מצווה גדולה הייתה שמורה לך בבית הכנסת, לברך "ברכת הכהן" את נערי הבר מצווה הרכים, ברכה אותה קינחת ב  "ושמו את שמי על בני ישראל ואני אברכם" ומיד שלחת את הנער הרך לקבל ברכות מהוריו וממשפחתו...."                                                                                                      מתוך דברי פרידה מחבריו לביה"כ שנישאו בדרכו האחרונה.
פרידה.jpg

חבל על דאבדין ולא משתכחין

bottom of page